Hey Hey Hey!

Ada nampak tak min post tentang AirAsia Unlimited Pass! Takde?! Takpe min inform lagi sekali! AirAsia melancarkan Pass Tanpa Had Tau! Dengan Pass tu anda boleh pergi ke lokasi yang telah di tetapkan dengan harga yang sangat2 murah! Hanya perlu bayar cukai yang berpatutan sahaja!

Mesti ada yang dah beli kan?! Tapi dah tahu ke macam mana nak guna?! Ok ni min terangkan Bagaimana Pass Tanpa Had ni berfungsi! Ayuh!

Cara Guna AirAsia Unlimited Pass

⭐ First Sekali Log-In BIG Member Akaun di airasia.com atau AirAsia mobile app! Pastikan maklumat profil anda sama dengan passport! Cek sini untuk tukar nama profil anda >> Cek Profil Name

* Kalau tak “once booked, considered done”! Tiada lagi penukaran nama selepas penebusan penerbangan pertama! Anda hanya boleh tukar sekali je nama profil! So pastikan betul2!

⭐ Untuk pengguna Mobile APP, Bawah ni peneragan satu2 bersama dengan gambar rajah, macam mana nak tebus tiket, tapi yang guna Versi airasia.com desktop akan paparkan versi yang sama!

1. Pergi ke ‘My Purchases’ Tab Bawah Deals

Cari belian anda, Dapatkan kod unik dan sekali anda klik pada “Apply Now” halaman akan di refresh ke page pencarian flight untuk anda pilih penerbangan anda! Atau anda boleh juga manually copy dan paste unik kod untuk di gunakan di ruangan “Promo Code”, ok boleh try! CTRL+C & CTRL+V!

Kalau anda dah beli Pass tapi tak boleh di cari di sini, jangan risau! Berikan masa kepada sistem beberapa jam untuk refresh dan kemudian anda boleh cuba lagi! kalau masalah ni berulang, hantar email ke [email protected]!

2. Pilih Destinasi dan Bila Tarikh Berlepas!

Masukkan destinasi dan tarikh travel, dan masukkan Unik Kod di ruangan “Promo Code”.

Pass Tanpa Had AirAsia memberikan anda untuk tebus penerbangan tanpa had dari Kuala Lumpur atau Bangkok ke distinasi seperti dibawah:!

✅ Dari Kuala Lumpur (return):
Melbourne, Gold Coast, Perth, Sydney, Changsha, Chongqing, Chengdu, Hangzhou, Beijing, Shanghai, Wuhan, Xi’an, Amritsar, New Delhi, Ahmedabad, Sapporo (Chin Chitose), Osaka, Fukuoka, Tokyo (Haneda), Tokyo (Narita), Jeju, Seoul, Busan, Taipei

✅ Dari Bangkok (return):
Brisbane, Shanghai, Sapporo (Chin Chitose), Osaka, Tokyo (Narita), Nogoya, Fukuoka, Seoul

✅ Lain-Lain (return):
Taipei – Osaka, Taipei – Okinawa, Osaka – Honolulu

3. Adventure is out there!

Penerbangan dengan “100% OFF”  adalah penerbangan yang boleh di book oleh pemegang AirAsia Unlimited Pass! Harga yang dipaparkan adalah airport taxes dan bayaran untuk sektor itu, anda boleh lihat jumlah bayaran tax dan Fees pada Kota Summary bewarna Hitam di bawah.

Jika salah satu penerbangan pilihan anda tiada tanda “100% OFF”, peluang untuk AirAsia Unlimited Pass tiada untuk penerbusan untuk tarikh tersebut
atau pilihan anda jatuh pada “embargo period” waktu peak! So, anda hanya perlu tukar tarikh yang boleh di gunakan untuk Unlimited Pass ni!

“embargo period” adalah perkataan mewah untuk travel blackout, yang menunjukkan cuti umum dan sekolah atau tempoh perjalanan puncak.

So mesti elakkan waktu public dan cuti sekolah! Jom cek untuk Malaysia Cuti sekolah dan umum! 👇👇👇

* Mesti Book tiket sekurang-kurangnya 14 hari sebelum tarikh berlepas! Boleh travel tanpa had sehingga 2 Mac 2021!

4. Bayar Tax Dan Fees Sektor Sahaja!;)

AirAsia Unlimited Pass hanya membenarkan penebusan penerbangan dengan zero base fare dan tidak termasuk cukai dan bayaran kerajaan, airport charges, dan menambahan beg dan makanan atau lain-lain bayaran!

Berikut adalah senarai cukai dan yuran kerajaan mandatori (perjalanan balik 2 arah) untuk destinasi yang tersedia:

Harga untuk “add-on” seperti bagasi, makanan dan peruntukan kerusi boleh didapati di https://www.airasia.com/my/en/our-fares/fees-and-charges.page

Tempahan anda disahkan setelah anda menyelesaikan pembayaran.

5. Dah Book Mesti Fly!

AirAsia Unlimited Pass tidak boleh di kembalikan, dipulangkan atau di tukar, dan akan diambil selepas 3 kali berturut-turut anda tidak muncul untuk tiket yang telah confirm untuk mengelakkan penyalahgunaan! Jadi pastikan anda muncul untuk penerbangan anda!

Jika tidak pasti, baca terma dan syarat dan Soalan Lazim sekali lagi!

Gunakan unlimited pass ni sebaiknya!

Maklumat Lanjut: Klik Disini

This Promo expires at 11:07am on Wednesday March 4th, 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here