Tak kira lah hari special apa pon, anniversary perkahwinan, hari jadi atau sebagainya mesti jadi kan sambutan hari tersebut sangat bermakna!

Pening nak bagi hadiah untuk pasangan, kekasih! Selalunya nak bagi hadiah beli kat kedai je tapi masih tak berpuas hati, apa kata kita DIY hadiah sendiri?!

Walaupun nilainya kecil tapi sangat bermakna tau! Sebab hadiah tu Ikhlas datang dari hati dengan kerja keras untuk siapkan hadiah yang memang special untuk si dia! Khas datang dari Air Tangan kita!

Mari Casey tunjukkan beberapa hadiah DIY yang boleh buat sendiri! Buat pasangan anda lebih dan lebih cinta dan sayang kan anda!

Bunga origami buatan tangan

Idea yang pertama!

Buat Bunga Origami! Kalau rasa terlampau ketinggalan atau Old fashion apa kata buat origami guna duit?! Confirm pasangan anda suka! Sejambak bunga duit! Jom tengok macam mana buat dia!

Dengan kuasa kasih sayang mesti anda dapat lakukannya! Kalau nak suprise lagi, ha apa kata gabungkan dua-dua bunga origami dan origami duit! Konfirm menarik tertarik!

Kupon Cinta

Kupon cinta, seperti nama yang dicadangkan, dengan kopun ni pasangan anda boleh menebus apa sahaja yang mereka inginkan! Nampak simple tapi bermakna! Hanya perlu tulis di atas sekeping kad dan sedikit kekreatifan dah cukup!

Setiap kad tu anda tuliskan hadiah-hadiah yang berkemungkinan pasangan anda akan suka! pasangan hanya perlu beri semula kupon kepada anda dan mesti di tunaikan tanpa sebarang syarat! Nak buat kupon tak perlu kan kos yang tinggi! Kreatif kan!

Buku Memori

Buat buku berkisah kan tentang memori anda dengan pasangan! Dari mula sampai Tamat! Romantikkan! Letak semua gambar-gambar dan tulis semua kenangan dan perkara yang anda lakukan bersama! Buku Cinta Nama dia!

Tak perlu susah-susah hanya perlu buat dengan sepenuh hati! Biasa-biasa dia tapi sangat-sangat bermakna!

Perkara yang membuat kan pasangan ingat kembali kenangan bersama dengan anda pasti akan membuat kan pesangan anda tersenyum dan menangis pada masa yang sama!

Ha nak buat? jom cari bahan-bahan kat kedai buku sekarang!

Gelang Tangan Couple

Pernah terfikir nak buat gelang tangan Couple tak? Ha ni antara idea best juga! pakai gelang pon sama-sama! Orang kata pakai benda sama nampak nice untuk pasangan bercinta!

Kalau beli yang kat kedai tu boleh juga! Tapi DIY gelang sesuatu istimewa untuk anda dan pasangan!

Jom tengok ni senang je!

Nak buat gelang DIY ni ada banyak gaya ada banyak jenis! Kalau nak yang lain boleh cari kat Youtube tau! Banyak tutorial! Pilih je yang mana anda suka!
Lepastu beli barang bolh buat sendiri! Memang ngam!

Coklat Cinta

Walaupun anda rasa idea mcm dah biasa! Tapi mungkin special bagi sesetangah orang! Buat sendiri tu yang penting! DIY dengan sepenuh hati anda!

Nak buat coklat tak susah, hanya beli barang yang betul dan mencukupi ikut je resepi yang di berikan langkah demi langkah! Mesti OK! Ni ada cara nak buat nya!

Jangan kata susah tau! Mesti cuba Kat dalam tutorial tu ada 15 jenis coklat yang anda boleh buat! Hari ni mesti beli barang! Buat hujung minggu ni! Nak bagi crush pon boleh juga!

Kat atas ni ada 5 DIY hadiah yang Casey rekomen!

Kalau dapat hadiah dari seseorang yang anda suka rasa bahagia dia tu lain macam! Kalau nak bagi hadiah bukan tengok pada harga nya tetapi tengok pada keikhalasan dan maknanya! Baru si penerima tu betul-betul hargai!

Tak kira lah hari bermakna apa, kalau nak bagi hadiah mesti try hadiah-hadiah DIY kat atas ni!

* Gambar hanyalah sebagai rujukan
* Tertakluk kepada terma & syarat
* Semua maklumat kami kumpulkan dari internet, jika ada sebarang perkarang yang tidak memenuhi syarat boleh maklumkan kepada pihak kami!