Dalam pakej rangsangan ekonomi yang telah di umumkan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia!

Industri telekomunikasi dan multimedia juga adalah salah satu pakej yang tersenarai di dalam pakej rangsangan ekonomi.

Jadi beberapa pakej khas akan ditawarkan dengan kerjasama syarikat-syarikat telekomunikasi, termasuk usaha-usaha menambah baik rangkaian telekomunikasi.

Antara pakej khas yang akan ditawarkan ialah internet percuma dengan nilai RM600 juta bermula 1 April 2020 sehingga tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Keselamatan (PKP) tamat. Ia termasuk inisiatif-inisiatif seperti berikut

✅ Semua pelanggan Pascabayar dan Prabayar Celcom, Digi, Maxis, dan U Mobile akan menerima internet berkelajuan tinggi percuma 1GB sehari, untuk digunakan antara jam 8 pagi dan 6 petang, bermula 1 April 2020, dan akan berkuat kuasa sepanjang tempoh pelaksanaan PKP;

✅ Panggilan percuma ke talian hotline National Crisis Preparedness and Response Centre (CPRC), Pusat Pengurusan Operasi Negara dan Jabatan Kesihatan Negeri

So pengguna Celcom, Digi, Maxis, dan U Mobile akan menerima internet berkelajuan tinggi percuma 1GB sehari

Boleh guna dari 8 pagi dan 6 petang, bermula 1 April 2020,

berkuat kuasa sepanjang tempoh pelaksanaan PKP;

Jadi pengguna-pengguna plan-plan diatas ambil perhatian! Mesti guna Datan PERCUMA ni!

Duduk diam-diam di rumah! Stay Home Stay Safe! Jom tengok macam mana nak dapat!

Kedua-dua pengguna Prabayar dan Pascabayar secara automatik boleh mendapatkan data Internet 1GB percuma dari 1 April! Tiada permohonan diperlukan!

Makulmat Lanjut: Klik Disini

Jika anda seorang pengguna Pascabayar, cuma dial * 118 * 7 # dan klik ““Special Offer”! Kemudian anda adalah pengguna Prabayar, dail * 118 * 6 # dan klik ““Special Offer”!

Lengkapkan langkah-langkah di atas sekaligus, dan secara automatik akan mendapat data Internet 1GB setiap hari semasa tempoh kawalan mudah alih!

Makulmat Lanjut: Klik Disini

Maxis dan Hotlink juga secara rasmi mengumumkan bagaimana untuk menerima data Internet percuma, pengguna boleh menerima data Internet 1GB dari 1 April!

Maxis / Hotlink Postpaid

✅ Buka MyMaxis/Hotlink Flex app
✅ Klik Get More Data
✅ Pilih FREE 1GB / Day Pass

Hotlink Prepaid

✅ Buka aplikasi Hotlink RED
✅ Klik Banner internet percuma di laman utama
✅ Pilih Pass 1GB / Day PERCUMA

Makulmat Lanjut: Klik Disini

Bagi Digi, tiada maklumat yang disediakan lagi ~ Pengguna Digi stay tuned Okeyh! Sekiranya anda menerima sebarang maklumat mcm mana nak tebus, dialu-alukan untuk berkongsi! Nanti kami update!

Cepat dan kongsi kaedah ini dengan rakan-rakan di sekitar anda

Tarikh Promosi: Dari 1 April 2020
Maklumat Lanjut: Klik Disini